مدت ماندگاری خاویار ایران در دمای -۳ تا +۳ درجه سانتی گراد ۳ تا ۴ ماه است. اگر پلمپ خاویار ایرانی باز نشود در دمای فیریزر تا چندین ماه سالم باقی می ماند ولی اگر این پلمپ باز شود باید در دمای یخچال نگهداری شود و در مدت ۲ هفته مورد مصرف قرار گیرد.
در ادامه این مطلب به نشانه های خراب شدن خاویار خواهیم پرداخت، همچنین بررسی می کنیم چرا با اینکه تاریخ مصرف خاویار مانده است، ولی نشانه های فاسد شدن را در خاویار شاهد هستیم.
مدت ماندگاری خاویار ایرانی اصل بستگی به شما دارد چون اگر پلمپ آن باز نشود تا چندین ماه ماندگاری دارد. خاویار ایرانی اصل دارای خواص بالایی می شود و این امر باعث می شود تا افراد زیادی خواستار این مواد غذایی مقوی باشند و این موضوع باعث شده تا برای همه افراد مدت ماندگاری آن یک موضوع مهم باشد. هر دانه خاویار ایرانی دارای شکل کروی می باشد. رنگ خاویار ایرانی بستگی به نوع ماهی خاویاری دارد و رنگ آن از خاکستری روشن تا سیاه متغییر می باشد.
تاریخ انقضا و یا مدت ماندگاری خاویار ایرانی معمولا بر روی آن درج شده است. بعد از باز کردن بسته بندی خاویار ده روز تا دو هفته آن را مصرف کرد. و فیریز کردن خاویار توصیه نمی شود. خاویار ایرانی اصل دارای طعم و مزه بسیار عالی می باشد که دارای تاریخ مصرف مشخصی می باشد. خاویار ایرانی از ماهی های خاویاری که در جنوب دریای خزر می باشند استخراج می شود و مورد استفاده همگان قرار می گیرد.
اگر شرایط نگهداری خاویار و همچنین دمای یخچال مناسب (دمای -۳ تا +۳ درجه سانتی گراد) نباشد و دائما دمای درون یخچال در حال تغییر باشد، فاسد شدن خاویار را شاهد خواهیم بود. از نشانه های خراب شدن خاویار:
ممکن است حتی از مدت ماندگاری خاویار چند وقتی نیز مانده باشد؛ اما این نشانه ها را از خاویار می بینیم! دلیل اصلی آن می تواند همان عدم رعایت دمای مناسب باشد. البته باید توجه داشت که حتما تا ۲ هفته پس از باز کردن درب کنسرو خاویار، آنرا میل نمایید. هنگام وکیوم کردن خاویار، هوای داخل آنرا تخلیه میکنن. هوای محیط باعث تسریع خراب شدن خاویار می گردد.
خاویار ایرانی اصل یکی از مواد مغذی است که از گذشته تا به امروز مورد استفاده تمامی اقشار ایران زمین بوده است. خاویار در آن زمان حتی برای روس ها نیز ارزش زیادی داشت به گونه ای که این افراد عکس ماهی های خاویاری را بر سکه های خود می زدند و این امر باعث صادرات خاویار ایرانی شده است. زمانی ایران به ععنوان بزرگترین تولید کننده خاویار در دنیا شناخته می شد و بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن انواع خاویار، بلوگا، آسترا، سوروگا و… از کشورمان صادر می گشت.