برای اینکه امکان استفاده عموم مردم از خاویار محیا شود و همه بتوانند این ماده غذایی با ارزش را مصرف کنند، تولید کنندگان اقدام به تولید خاویار فشرده در کشور کرده اند. این نوع خاویار به خاطر قیمت نسبتا مناسب آن قابل استفاده اکثر مردم است.
خاویار فشرده از ترکیب انواع مختلف خاویار بدست می آید . این نوع خاویار نسبت به گونه های دیگر آن قیمت مناسب و ارزان تری دارد. طعم آن هم بسیار دلچسب و فوق العاده است .خاویار یک ماده غذایی بسیار با ارزش است و ارزش غذایی بالایی دارد. پذیرایی از میهمانان با خاویار نشان از احترام شما به میهمان دارد. اکثر مشکل پسندان خاویار را برای پذیرایی کردن در میهمانی های خود انتخاب میکنند.
بهترین و مناسب ترین شیوه مصرف خاویار، به همراه نان تست یا برشته شده با مقدار کمی کره و خامه و همچنین با مقداری آب لیموی تازه است . همچنین خاویار را همراه با پوره سیب زمینی و تخم مرغ و با سبزیجات تازه هم استفاده می کنند و گاهی نیز برای تزئین غذاهایی دریایی از خاویار استفاده می شود .
خاویار در واقع همان تخم های ماهیان خاویاری است و در رنگ های مختلفی چون سرخ،سیاه و طلایی وجود دارد. خاویار هر چه درشت تر باشد و رنگ ان به سیاه نزدیک تر باشد ارزش بیشتری دارد . اما خاویار طلایی از همه گران تر و محبوب تر است . اشپل هم تخم ماهیان دریایی است . قیمت آن خیلی کمتر از خاویار است و در پخت غذاها به کار می رود . [box type=”info” align=”alignright” class=”” width=”5″]به خصوص در استان های شمالی کشور از جمله گلستان، مازندران و گیلان از اشپل ماهی استفاده های فراوانی می شود و بسیار کاربرد دارد. اندازه آن از خاویار ریز تر است و رنگ آجری دارد. ارزش غذایی خاویار خیلی بیشتر از اشپل است.[/box]